Hlavní obsah

Automobilka PSA očekává v továrně na Slovensku rekordní výrobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citroën letos ve svém závodě na Slovensku zvýší výrobu výrazněji, než původně plánovala. Do roku 2018 továrna očekává další nárůst produkce i v souvislosti s připravovanou výrobou nového modelu vozu střední třídy.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

PSA na Slovensku vyrábí mimo jiné vozy Peugeot 208.

Článek

Za celý letošní rok závod PSA v Trnavě na západním Slovensku vyrobí podle ředitele slovenské divize Rémi Girardona 302 000 aut, což by znamenalo plné využití výrobních kapacit a meziroční nárůst produkce o 18,4 procenta. Zvýšení výroby Girardon zdůvodnil nárůstem evropského trhu s novými automobily.

Do konce listopadu z montážních linek závodu sjelo 283 000 vozidel. Ještě na jaře počítala automobilka na letošní rok s produkcí na úrovni 275 000 automobilů.

Na příští rok předpovídá slovenský závod PSA mírné snížení výroby, a to na zhruba 290 000 vozidel. V dalších letech by se podle odhadu měla produkce zvyšovat a v roce 2018 dosáhnout asi 360 000 vozidel. „Plány máme stanoveny tak, abychom dokázali zvládnout i ty nejtěžší scénáře," řekl Girardon.

PSA na Slovensku vyrábí vozy Peugeot 208 a také víceúčelový vůz Citroën C3 Picasso. Továrna připravuje výrobu nového modelu vozu Citroën, s jejímž zahájením počítá do konce příštího roku. „Bude to vozidlo, které bude nejprodávanější značkou Citroën. Tento model se bude vyrábět pouze v trnavské továrně," uvedl Girardon.

Automobilka zvažuje, že v souvislosti s plánovaným zvyšováním výroby na Slovensku přijme nové zaměstnance a zavede další výrobní směnu. Slovenská továrna PSA, která v zemi pod Tatrami zahájila výrobu v roce 2006, v současnosti zaměstnává 3500 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám