Hlavní obsah

Automobilka PSA očekává v továrně na Slovensku rekordní výrobu

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citroën letos ve svém závodě na Slovensku zvýší výrobu výrazněji, než původně plánovala. Do roku 2018 továrna očekává další nárůst produkce i v souvislosti s připravovanou výrobou nového modelu vozu střední třídy.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

PSA na Slovensku vyrábí mimo jiné vozy Peugeot 208.

Článek

Za celý letošní rok závod PSA v Trnavě na západním Slovensku vyrobí podle ředitele slovenské divize Rémi Girardona 302 000 aut, což by znamenalo plné využití výrobních kapacit a meziroční nárůst produkce o 18,4 procenta. Zvýšení výroby Girardon zdůvodnil nárůstem evropského trhu s novými automobily.

Do konce listopadu z montážních linek závodu sjelo 283 000 vozidel. Ještě na jaře počítala automobilka na letošní rok s produkcí na úrovni 275 000 automobilů.

Na příští rok předpovídá slovenský závod PSA mírné snížení výroby, a to na zhruba 290 000 vozidel. V dalších letech by se podle odhadu měla produkce zvyšovat a v roce 2018 dosáhnout asi 360 000 vozidel. „Plány máme stanoveny tak, abychom dokázali zvládnout i ty nejtěžší scénáře," řekl Girardon.

PSA na Slovensku vyrábí vozy Peugeot 208 a také víceúčelový vůz Citroën C3 Picasso. Továrna připravuje výrobu nového modelu vozu Citroën, s jejímž zahájením počítá do konce příštího roku. „Bude to vozidlo, které bude nejprodávanější značkou Citroën. Tento model se bude vyrábět pouze v trnavské továrně," uvedl Girardon.

Automobilka zvažuje, že v souvislosti s plánovaným zvyšováním výroby na Slovensku přijme nové zaměstnance a zavede další výrobní směnu. Slovenská továrna PSA, která v zemi pod Tatrami zahájila výrobu v roce 2006, v současnosti zaměstnává 3500 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám