Hlavní obsah

První tři tajemné fotky superautomobilu Faraday Future

V létě se představila nová automobilka Faraday Future, která si vytkla za cíl představit nový elektromobil, který „dovede automobilový průmysl do budoucnosti“. První tři tajnosnubné fotky jsou tu.

Foto: Faraday Future

Faraday Future Concept

Článek

Premiéra bude v lednu 2016 v rámci amerického technologického veletrhu CES. Tam se automobil představí s tím, že půjde zatím jen o koncept, který by se měl snad někdy v dohledné době začít dokonce i vyrábět.

Za projektem stojí zajímaví lidé. Například Nick Sampson, bývalý konstruktér šasi Tesly Modelu S, Richard Kim, bývalý konstruktér i8 Conceptu a i3 Conceptu nebo Silva Hiti, konstruktérka motoru Chevroletu Volt. V rámci vizionářství bychom neměli zapomenout ani na Portera Harise, bývalého člena soukromé vesmírné agentury Space X.

Foto: Faraday Future

Faraday Future Concept

Foto: Faraday Future

Faraday Future Concept

O voze jako takovém zatím nic nevíme. V létě se začalo mluvit o tom, že to bude elektromobil, který bude mít o 15 % větší kapacitu akumulátorů, než má Tesla Model S (85 kWh). Faraday Future už vytváří nabídku investorům, aby se mohli podílet se na startu výroby už na konci roku 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám