Hlavní obsah

Bugatti konečně potvrdilo chirona i datum světové premiéry

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chiron a světová výstavní premiéra zkraje března v Ženevě. Obě informace se sice v automobilovém tisku objevovaly delší dobu, až nyní ale Bugatti přišlo s oficiálním potvrzením. Máme to tak černé na bílém.

Foto: Bugatti

Oficiálně potvrzeno: Nástupce veyronu se bude jmenovat Chiron.

Článek

Nový model, na který sice má jen hrstka nejbohatších, bude nejspíš největší hvězdou ženevského autosalonu roku 2016. A ví to i Bugatti. Automobilka v první tiskové zprávě k nástupci veyronu není vůbec skromná: chiron bude údajně nejrychlejší, nejvýkonnější, nejluxusnější a nejexkluzivnější (prodejní cenou?) produkční sportovní auto na světě.

Zajímavé je, že automobilka už registruje přes 100 závazných objednávek, jakkoli cenu ještě oficiálně nezveřejnila. Celkem se vyrobí jen 500 kusů, ale s pravděpodobností hraničící s jistotou přijdou i speciální edice.

Foto: Bugatti

Louis Chiron

Nový model je pojmenován po legendárním automobilovém závodníkovi, monackém rodákovi Louisovi Chironovi (1899–1979). Jezdí jako „širón” – i toto označení se pro rychle či agresivně jedoucí řidiče používalo v Československu v minulém století. Chiron mimo jiné ovládl v letech 1931, 1932 a 1933 Velkou cenu Československa na brněnském Masarykově okruhu.

Zatím neoficiální jsou informace o technických parametrech, které jsme vám naservírovali v minulém článku. Chiron by měl zvládnout zrychlení 0–300 km/h za pouhých 15 sekund. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám