Hlavní obsah

Indická Tata přichází s novým modelem Zica

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tata Motors, která stojí za nejlevnějším autem světa za 45 tisíc korun, nyní přichází s dalším modelem. Opět jde o malé auto a opět si jej v Evropě s největší pravděpodobností nekoupíte. Jmenuje se Zica.

Foto: Tata

Tata Zica (2015)

Článek

Název Zica je složeninou dvou anglických slov – zippy (živý, svěží) a car. Velikostí půjde o konkurenta pro Hyundai i10 nebo Suzuki Celerio. Automobilka zatím ukázala pouze dva oficiální snímky, z technických informací nesdělila prakticky nic.

Víme však, že zicu budou pohánět tříválcové motory: v nabídce bude litrový diesel nebo benzínová dvanáctistovka. V nabídce bude jak manuální, tak automatická převodovka. Kolik rychlostních stupňů budou mít obě skříně, nevíme, Tata Motors tuto informaci neuvedl.

Neznámou je také cena. Fotografie interiéru zatím automobilka nezveřejnila, součástí výbavy by měly být dva přední airbagy, elektrické stahování oken, autorádio nebo systém ABS.

Foto: Tata

Tata Zica (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám