Hlavní obsah

Neuvěřitelný motor pro BMW 1

Hledáte nějaké zajímavé auto, ve kterém byste nevypadali jako totální outsideři, ale které by přesto dokázalo vytřít zrak i mnohem větším a namachrovanějším kolegům? Pak je tu speciál od AC Schnitzer na bázi jedničkové řady BMW.

Foto: Ac Schnitzer

Ac Schnitzer BMW 1 ACSR1 M50d

Článek

Kompaktní hatchback od bavorského výrobce nabízí ledacos – jak slabší motory zaměřené na spotřebu, tak i větší agregáty s pořádným výkonem. Ale určitě nikde nenajdete motor, který se dává třeba do pětkové řady pod označením M50d. U AC Schnitzer ale jeden takový agregát vzali a do jedničky jej strčili.

Foto: Ac Schnitzer

Ac Schnitzer BMW 1 ACSR1 M50d

Foto: Ac Schnitzer

Ac Schnitzer BMW 1 ACSR1 M50d

Představte si takové monstrum na silnici. Šestiválec se třemi turbodmychadly v nejmenším vozu od BMW. Výkon 294 kW (400 koní) a točivý moment 800 Nm. Ve výsledku pak auto zvládne zrychlit z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy.

Foto: Ac Schnitzer

Ac Schnitzer BMW 1 ACSR1 M50d

Neméně zajímavé je i dynamické zrychlení z 80 na 180 km/h. Tuto disciplínu zvládne auto za 7,9 sekundy. Bohužel je to jen koncept. Sériová výroba nebude. Tohle auto se zanedlouho vystaví v Essenu a to bude všechno. Ale AC Schnitzer má pro zákazníky lákadel dost. Už od BMW 114i, přes 116d až po M135i má tahle tuningová firma z Cách nějakou tu úpravičku motoru. A to ostatní, jako jsou díly, komponenty nebo nová kola (až 20“) či pružení (snížení až o 50 mm), můžete koupit, i když nebudete mít zrovna inovovaný motor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám