Hlavní obsah

Robotizovanou převodovku dostanou i dacie

Na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem představila Dacia robotizovanou převodovku Easy-R, která bude druhou možností k současným klasickým manuálním převodovkám. Nyní konečně značka uvolnila nějaké informace k této novince.

Foto: Dacia

Nová robotizovaná převodovka Dacia Easy-R

Článek

Až dosud museli řidiči laciné značky Dacia spoléhat pouze na manuální převodovky. To se změní v nejbližších týdnech a měsících. Dacia začne nabízet robotizovanou převodovku, a to zatím výhradně k benzínovému motoru 0.9 TCe 90. V nabídce bude pro modely Sandero, Logan MCV a Sandero Stepway, zatím se tedy zdá, že klasický sedan Logan ji nedostane.

Robotizovaná mechanika nabídne opět pět stupňů. Dacia k tomuto systému přistoupila, protože tato koncepce má o 25 % méně dílů než klasický automat. Řidič bude mít standardní nabídku na řadicí páce – D (Drive), N (Neutral), R (Reverse) a M, tedy manuální možnost řazení.

Foto: Dacia

Jeden z modelů, který novou převodovku dostane: Dacia Sandero

Výše uvedený motor by měl mít s touto převodovkou kombinovanou spotřebu mezi 4,9 až 5,1 l na 100 km, a to podle daného modelu. Jaké budou české ceny, bychom se měli dozvědět někdy v příštím týdnu. Zatím víme, že v zahraničí bude příplatek za tuto převodovku velmi příznivý – 600 eur, tedy asi 15 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám