Hlavní obsah

U Mercedesu vyprodávají historické unikáty

Kupte si historický mercedes. A nemusíte mít strach o jeho autenticitu. Jeho původ bude totiž ten nejlepší – přímo muzeum značky.

Foto: Mercedes-Benz

Výprodej muzeálních kousků Mercedesu

Článek

Kdyby Mercedes vyráběl známky, tak by jeho muzeum mohlo být velké třeba jako třípokojový byt. Jenže Mercedes-Benz vyrábí automobily a ty je skladovat trochu obtížnější. A tak se občas stává každé automobilce, že z těchto velkých garáží plných unikátů některé odjedou k soukromým majitelům. A nyní nastává taková situace u Mercedesu.

Ten připravil hned tři vlny prodejů svých vozů ze sbírek muzea. První je prémiová kolekce – jde o zrenovované vozy s minimem najetých kilometrů.

Sběratelská kolekce pak zahrnuje auta, která mají výborný technický i vizuální stav, ale stále nebyla renovována, protože to nebylo zapotřebí. Jsou tedy v opravdu originálním stavu.

Třetí je řidičská kolekce. Ta zahrnuje auta pro ty, kteří s vozy chtějí opravdu jezdit a chtějí, aby s vozy bylo i dříve ježděno. Prostě o skutečná auta s historií, zážitky. Ale tady je třeba mít na paměti, že zde bude muset dát nový majitel nějaké další peníze do renovací.

Jeden exponát jako lákadlo

Abychom vás nalákali, tak tu máme jeden exponát na prodej. Jde o Mercedes-Benz 630 z roku 1928, který tehdy stál 2000 říšských marek. V současné době je na prodej za 850 000 eur, což je v přepočtu asi 23 miliónů korun.

Foto: Mercedes-Benz

1928 Mercedes-Benz 630

Pod kapotou tohoto krasavce po kompletní rekonstrukci je vidlicový šestiválec o objemu 6,3 litru s výkonem 160 koní. Maximální rychlost vozu je 120 km/h a spotřeba je odhadována na 25 l na 100 km.

Reklama

Výběr článků

Načítám