Hlavní obsah

Zaručená automobilová investice: Ferrari za 220 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle auto se jmenuje Ferrari Thomassima II a je z roku 1967. Vyrobeny byly jen tři, přičemž jedno je zničeno. Takže investice devět miliónů dolarů (tedy asi 220 miliónů korun) je zaručena.

Foto: repro eBay

Ferrari Thomassima II

Článek

Autorem těchto aut je karosář Tom Meade. Ten postavil Thomassima tři. První z roku 1962 bylo zničeno během masivních záplav ve Florencii v roce 1969. Druhý vůz, zde prodávaný, je z roku 1967. Třetí je z roku 1969 a můžete jej vidět v muzeu Ferrari v Modeně.

Foto: repro eBay

Ferrari Thomassima II na serveru eBay

Dvojka je auto, které je poháněné vidlicovým dvanáctiválcem z kultovního Ferrari 250 GTO. Karoserie je pak inspirována závodním vozem 330 P4.

Foto: repro eBay

Ferrari Thomassima II na historické fotografii

Auto, jak ho vidíte na fotkách, takhle vždy nevypadalo. Ale před tímto prodejem prošlo hloubkovým restaurováním, takže vše je původní, zaručeně originální, ale vyšperkované do úžasného lesku. A samozřejmě že je to funkční model.

Foto: repro eBay

Ferrari Thomassima II

Kdo chce toto auto koupit, v nabídce na eBayi je za cenu 9 000 000 dolarů. Ale je to jen cena „okamžité koupě“. Takže pokud nabídnete cenu nižší a majitel ji bude akceptovat, může být auto vaše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám