Hlavní obsah

Při natáčení poslední bondovky rozbili auta za 883 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že natočit bondovku není levná záležitost, se ví už dávno. Postupně rostou náklady na výrobu každého dílu do neskutečných výšin. Teď se objevila informace, která vám vyrazí dech. Při natáčení posledního dílu Spectre byla rozbita auta za 24 miliónů liber, tedy 883 miliónů korun.

Foto: Jaguar Land Rover

Vozy pro novou bondovku Spectre

Článek

Spectre je nejdražší bondovkou vůbec. Ale to byly všechny předchozí také. Přesto je útrata jen za auta neskutečná. Vždyť jen kolik se zde rozbilo unikátních Aston Martinů DB10. Roztřískáno jich bylo hned sedm. Uvědomte si, že to je auto postavené ručně na zakázku. Nebude se nikdy vyrábět, nejsou na něj žádné stroje. Každý kus tak vyjde na neskutečné peníze.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB10

Zároveň měli lidé v několika městech světa možnost vidět, jak odlétávají plechy z dalších unikátů – Jaguaru C-X75, Land Roverů Defender či Range Roverů. Ostatně pokud jste zavítali na frankfurtský autosalon, tak jste měli možnost vidět poslední tři uvedené vozy, protože je tam produkční firma ve spolupráci se značkou Jaguar Land Rover vystavovala.

Foto: Jaguar Land Rover

Vozy pro novou bondovku Spectre

Asi nejznámější jsou záběry přihlížejících z Říma, kde se natáčely asi ty největší honičky. Tady kaskadéři jezdili ulicemi rychlostí až 180 km/h a z celonoční práce prý nakonec bude ve filmu vidět jen několik sekund.

Náklady na celý nový film pak vyšplhaly na 200 miliónů liber, tedy 7,3 miliardy korun.

Bondovi ukradli auta

Celý milion dolarů stálo devět aut Range Rover, které byly připraveny a speciálně upraveny pro novou bondovku. Jenže se nikdy na plátno nepodívají. Byly z firmy v Düsseldorfu, kde se úpravy prováděny, ukradeny ještě před natáčením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám