Hlavní obsah

Slavná automobilová značka Borgward se vrací

Už dávno zkrachovaná a zapomenutá značka Borgward se vrací. Na autosalonu ve Frankfurtu představí produkční koncept nového SUV, které má být „prémiové za dobré peníze“.

Foto: Borgward

Borgward

Článek

Je to už 54 let, co značka Borgward zbankrotovala. Přitom to byl lídr na poli technologií tehdejší doby. Vozy Hansa 1500, Isabella nebo P100 měly dobré jméno. Jenže už tehdy to vypadalo na velký tunel slibně se rozvíjející firmy.

Ať tak či tak, nová éra začíná pod vedením vnuka zakladatele značky Carla Borgwarda. Christian Borgward už také poodhalil plány, jak udělat starou slavnou značku opět novou slavnou značkou.

Prvním vozem má být prémiové SUV, které však nebude stát tak velké peníze. Na auto samotné musíme počkat až na autosalon. Zatím nám ukázali jen nápis na zádi a jednu skicu.

Foto: Borgward

Borgward

Každopádně plány má velkolepé. Prodej auta má začít v roce 2016 a už o čtyři roky později chce prodávat 800 000 vozidel.

Z těchto výstupů je zřejmé, že cíle si nasadil ředitel firmy dost vysoké. Spíš nereálné. Ale za celou akcí stojí čínské peníze a Číňané si na podobné výroky dost potrpí.

Reklama

Výběr článků

Načítám