Hlavní obsah

Malý Smart Fortwo bude v prodeji i jako kabrio, poprvé se ukáže v září

Novinky, maž

Ve Frankfurtu nad Mohanem se v září ve světové premiéře objeví otevřená verze, která vychází ze Smartu Fortwo. Emotivnější varianta malého smartu pro dva cestující má látkovou střechu. Prodej bude v Německu zahájen v listopadu.

Foto: Smart

Smart Fortwo Cabrio (2015)

Článek

Nový Smart je postaven na stejné platformě jako Renault Twingo, se kterým sdílí valnou většinu techniky. Vzhled je ale odlišný, navíc kabrio s plátěnou střechou nabízí ještě více emocí.

Poháněná jsou zadní kola a motor je umístěn vzadu. Vždy jde o tříválec, buď naladěný na 71 nebo 90 koní. Kromě automatické převodovky je v nabídce i pětistupňová přímo řazená převodovka.

Karoserie byla zejména v oblasti předních sloupků vyztužena, podle automobilky celková torzní tuhost stoupla o 15 procent. Úměrně tomu ovšem přibyla také hmotnost auta; přesné číslo ale zatím nemáme k dispozici.

Foto: Smart

Smart Fortwo Cabrio (2015)

Plátěná střecha, nabízená ve třech barevných provedeních (černá, modrá a červená), se stáhne za 12 sekund (musíte ale ručně sundat dva boční panely). Podle Daimleru by měla zvládnout 20 000 otevření/zavření.

Prodej bude v Německu zahájen v listopadu, první kusy se k zákazníkům dostanou v únoru. Prodejní cena zatím nebyla zveřejněna.

Foto: Smart

Smart Fortwo Cabrio (2015)

Foto: Smart

Smart Fortwo Cabrio (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám