Hlavní obsah

Letos se v Česku prodá kolem stovky kabrioletů, stejně jako loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabrioletů, jejichž sezóna nyní vrcholí, se letos v ČR prodá více než 100. To je zhruba stejně jako loni, a to i přes to, že některé oblíbené modely skončily.

Foto: Volkswagen 3x

Volkswagen Beetle Cabriolet (2013)

Článek

Kabriolety tvoří velmi úzký segment a ve své nabídce je nemají zdaleka všechny značky. Více se jim daří v prémiovém segmentu, kde má několik různých modelů bez střechy Audi, BMW a Porsche.

Skončily některé cenově dostupnější modely, jako byl Volkswagen Eos. Letos na jaře se také v Česku prodalo posledních sedm exemplářů Peugeotu 308 CC a ještě dříve se přestal nabízet Renault Wind. Renault a Peugeot v současnosti auto se skládací střechou nenabízejí, u Volkswagenu je to jediný model Beetle.

„Kabriolety tvoří okraj nabídky a poptávka po těchto vozech je tradičně spíše nízká. V současné době máme z tohoto důvodu v nabídce pouze jedinou verzi kabrioletu - Beetle Cabriolet, které je navíc velmi specifickým vozem pro poměrně úzkou cílovou skupinu. Prodeje tohoto modelu se pohybují mezi 20 až 50 vozy ročně," uvedl PR specialista VW David Valenta.

Zákazníci podle mluvčí BMW Veroniky Jakubcové kabriolety nejvíce objednávají na začátku roku. „Většinu vozů si zákazníci objednávají tak, aby je měli k dispozici cca od jara či léta," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám