Hlavní obsah

Škoda Auto končí výrobu roomsteru

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedněmi zatracovaný, druhými obdivovaný vůz Škoda Roomster je ve své poslední fázi. Automobilka Škoda Auto definitivně ukončí jeho výrobu v závodě v Kvasinách na východě Čech. Model s neobvykle velkými okny zadních dveří se přestane vyrábět 30. dubna, kdy z linek sjede poslední vůz tohoto typu.

Spot na vůz Škoda RoomsterVideo: Škoda Auto

 
Článek

Podle informací automobilky by měl mít roomster svého následovníka. Ten se ale už nebude vyrábět v Kvasinách, nýbrž v polské Poznani. Tam má koncern Volkswagen, do nějž patří i Škoda Auto, jeden ze svých závodů.

Opět by se mělo jednat o malý užitkový vůz. Bude zřejmě na platformě Volkswagenu Caddy, ale s designovými prvky typickými pro Škodu. Roomster musí uvolnit místo v kvasinském závodě pro výrobu třetí generace limuzíny Superb a také pro zcela nové škodovácké SUV, které ještě nemá oficiální název.

Roomster byl nejméně prodávanou škodovkou

Kromě sportovního vozu Škody se v Kvasinách bude vyrábět SUV i pro koncernovou značku Seat. Tyto všechny plány se ve východočeské pobočce už realizují a automobilka zde investuje miliardy korun do rozšíření výrobních linek a celého závodu.

Roomster nikdy nebyl prodejním trhákem. Ve srovnání s ostatními modely Škody byl vždy na posledních pozicích, ale svou skupinu řidičů si dokázal najít a celkem stabilně držet.

První roomster sjel z linek v roce 2006. Svou slavnostní premiéru si tehdy prožil na březnovém autosalonu v Ženevě a o tři měsíce později byl uveden na trh. Od té doby až dosud se vyrobilo 370 tisíc vozů ve verzích Roomster nebo Roomster Praktik.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám