Hlavní obsah

Historické i současné vozy Porsche 911 projedou v sobotu Prahou

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minimálně sedmdesát historických i současných modelů Porsche 911 bude v sobotu 18. dubna k vidění v Praze. Auta budou od poledne do tří hodin parkovat na Pankráci, kde si je bude možné prohlédnout. Trasa spanilé jízdy vede na Václavské náměstí a začíná ve tři hodiny.

Foto: Arkády Pankrác

Porsche 356 patří k nejstarším vystaveným exponátům.

Článek

Sraz je naplánován v sobotu od dvanácti hodin před obchodním centrem Arkády Pankrác. První auta vyrazí na plánovanou cestu ve tři hodiny odpoledne.

Jízda podle organizátorů povede ulicemi Na Pankráci a Na Strži a dále pokračuje přes Podolskou, Rašínovo nábřeží, Resslovu, Legerovu a Wilsonovu. Kolona sportovních vozidel má cíl na Václavském náměstí, kam by měla dorazit o hodinu a půl později.

Foto: Arkády Pankrác

911 Targa ve verzi ze 70. let a v té současné

K vidění bude nejstarší Porsche 356 (ze kterého slavné kupé vychází) nebo 911 Targa ze sedmdesátých let. Kolonu doplní i současné modely 911, celkem zde pojede minimálně sedmdesát vozů – výhradně z modelové řady devět set jedenáct.

Nablýskané vozy si můžete prohlédnout také po jízdách – do 27. dubna v pankráckém obchodním centru. Zde probíhá výstava nazvaná V zajetí Porsche, kde lze mimo jiné zhlédnout kompletní modelovou řadu 911 či supersportovní Carreru GT (pouhých 1278 vyrobených kusů).

Foto: Porsche

Všech 7 generací Porsche 911

V sobotu a v neděli (25. a 26. dubna) budou navíc umožněny krátké jízdy pro veřejnost se současnými modely od této německé automobilky.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám