Hlavní obsah

Honda S660: Malý roadster pohání tříválec o zdvihovém objemu 0,6 litru

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý roadster S660 od Hondy má pod kapotou tříválec se zdvihovým objemem 0,66 litru, jak ostatně naznačuje i jeho název. Skromných 64 koňských sil se přenáší na kola zadní nápravy. V Evropě se prodávat nebude.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Honda představila nový sportovní modelVideo: Reuters

 
Článek

Roadster Honda S660 se řadí do kategorie tzv. kei car. Jde o specifikum japonských vozidel, která splňují několik legislativních omezení (velikost, výkon motoru) a jejich majitelé mohou čerpat nejrůznější slevy na daních nebo parkovat na vyhrazených parkovištích. V Japonsku se v této kategorii prodávají i dodávky a stranou nezůstávají ani auta, která chtějí řidičům přinést trochu emocí navíc.

Miniaturní roadster na délku měří 3395 mm, do šířky nabídne 1475 mm a na výšku má jen 1180 mm. Hmotnost činí 830 kilogramů a 55 procent z toho připadá na zadní nápravu. I tak asi tříválcový motůrek s autem mnoho parády neudělá, minimálně co se akcelerace týče. Ale výkonem i zdvihovým objemem jde o strop možností pro homologaci vozu jako kei car.

Foto: Honda

Honda S660 (2015)

Foto: Honda

Honda S660 (2015)

Takže proto 0,66 litru, tři válce a výkon 47 kW nebo hezky postaru 64 koní. Poháněná jsou kola zadní nápravy, otázka je, zda na zábavu za volantem bude takhle slabý motor stačit; u výborné Mazdy MX-5 je podstatně silnější.

Zrychlení ani nejvyšší rychlost výrobce u S660 raději neudává, prodejní cena se pohybuje lehce nad cenovkou 500 tisíc korun. V prodeji bude tento model výhradně v Japonsku, spekuluje se ale o verzi s přeplňovaným tříválcem, jež by mohla dorazit také na evropský kontinent.

Foto: Honda

Honda S660 (2015)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám