Hlavní obsah

Lamborghini se vrátilo do Česka, premiérově ukázalo Aventador LP 750-4 Superveloce

Novinky, maž

Lamborghini má v Česku opět oficiální zastoupení, ve čtvrtek do pražského Smíchova přijel salón otevřít samotný šéf automobilky Stephan Winkelmann. Součástí slavnostního otevření byla i česká premiéra modelu Aventador LP 750-4 Superveloce.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Česká premiéra modelu Aventador LP 750-4 Superveloce

Článek

Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce je supersport pro extroverty - nízký, vzadu s brutálním křídlem i difuzorem a čtyřmi koncovkami výfuku, ze kterých se line neskutečný řev.

Tento model se prodává za deset miliónů korun, pohání ho atmosférický vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,5 litru, který je naladěn na 552 kW, tj. 750 koní (+ 50 k) při 8400 otáčkách. Maximum točivého momentu je dostupné při 5500 otáčkách – pod pravou nohou máte k dispozici 690 Nm.

Výrobci se podařilo i díky karbonu uspořit půl metráku hmotnosti, Aventador LP 750-4 SV tak váží 1525 kilogramů (2 kg hmotnosti na 1 koně výkonu). Zrychlení na 100 km/h je otázkou 2,8 sekundy, nejvyšší rychlost je více než 350 km/h. Zpomalení ze 100 km/h do „nuly” je prý otázkou pouhých 30 metrů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nový autosalon Lamborghini na pražském Smíchově

O přenos síly se stará sedmistupňová automatická převodovka ISR. Stejně jako výchozí model je i verze Superveloce díky Haldexu IV generace „čtyřkolkou”, nechybí ani mechanická uzávěrka zadního diferenciálu.

Brzdy jsou standardně keramické, přední nádherná kola mají rozměr 20, zadní dokonce 21 palců. Použity jsou pneumatiky Pirelli P Zero Corsa.

Otevření českého autosalonu Lamborghini se o půl roku zpozdilo

Původně se nový autosalon, který vlastní Porsche Inter Auto CZ, měl otevřít už na podzim minulého roku, údajně kvůli stavebním úpravám se vše posunulo na začátek dubna.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Česká premiéra modelu Aventador LP 750-4 Superveloce

Vedení českého zastoupení chce u nás ročně prodat 10 až 15 lamborghini, celkově jich ale kvůli tzv. šedým dovozům bude více.

Lamborghini nemělo v Česku zastoupení od roku 2012, předtím ho sedm let měla na starosti firma Auto Exner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám