Hlavní obsah

Druhý ročník výstavy Legendy proběhne v půlce června, dorazí přes 750 automobilů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediná velká česká motoristická výstava letošního rou proběhne v půlce června v anglickém parku psychiatrické nemocnice v pražských Bohnicích. Organizátoři slibují na 750 automobilů a 350 motocyklů.

Foto: Legendy.cz

První ročník české motoristické výstavy Legendy

Článek

Vyjma malých lokálních výstav v Česku letos neproběhne klasický autosalon. Respektive proběhne, ale pod širým nebem. Čest zachraňuje druhý ročník motoristické slavnosti Legendy, inspirovaný slavným Festivalem rychlosti v britském Goodwoodu.

Letos by podle organizátorů mělo dorazit více než 750 automobilů (veterány, závodní speciály, exkluzivní auta i běžné modely) a na 350 motocyklů. Organizátoři již potvrdili kupříkladu Ferrari F40, F50, LaFerrari i Enzo nebo originální funkční monopost Formule 1 po Michaelu Schumacherovi.

Foto: Legendy.cz

Dvě BMW M3 E30

Loni přišlo 20 tisíc návštěvníků

Mezi další vzácné exponáty, které si bude možné prohlédnout, dále patří Alfa Romeo 155 DTM, Audi Sport Quattro S1, Bugatti 35B, Bugatti Veyron, BMW M3 DTM, Lamborghini Huracán, Mercedes-Benz 500K, Mercedes-Benz 300 SL, MTX Tatra V8, Porsche 959 a další. Nemálo z letos vystavených exponátů bylo možné spatřit již na prvním ročníku Legend.

Základní vstupné přijde na 450 korun, děti, studenti, rodiny a důchodci mají vstupné nižší. Akce se letos koná v termínu 13. až 14. června opět v areálu anglického parku Psychiatrické nemocnice Praha-Bohnice. Loni se akce zúčastnilo 20 tisíc lidí, kteří podle organizátorů v areálu o rozloze 640 tisíc metrů čtverečních strávili v průměru pět hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám