Hlavní obsah

Peugeot 208 prošel drobnou modernizací, ukáže se v Ženevě

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý Peugeot 208, nejprodávanější model francouzské automobilky, se tři roky po svém uvedení dočkal faceliftu. Ten je spíše kosmetický, kromě nových barev a prvků výbavy přináší i jinak konstruované světlomety.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový Peugeot 208Video: Peugeot

 
Článek

Co se změnilo? Nově tvarovaný je přední nárazník, širší je maska chladiče. U vyšších výbav objevíte chromování s 3D efektem, které je vytvářeno za tepla. Vpředu si povšimněte i nových dvoubarevných světlometů, opět s třídimenzionálním efektem (opět platí, že v základní verzi najdete jednodušší, levnější provedení).

Uvnitř najdete nové dekory a čalounění, multimediální systém je obohacen o funkci MirrorScreen, což je zrcadlení mobilního telefonu na displeji v automobilu. Stejnou funkci nabízí třeba nová fabia (a další modely, nejenom koncernu Volkswagen) pod obchodním označením MirrorLink.

Foto: Peugeot

Peugeot 208 1.6 HDi

Foto: Peugeot

Peugeot 208 (facelift, 2015)

Všechny motory, z nichž některé jsou v nabídce pro 208 poprvé, splňují emisní normu Euro 6. Benzínové tříválce mají 65 a 82, 110, 168 a 208 koní (sportovní verze GTi), tři dieselové agregáty pak mají výkonový rozsah 75 až 120 koní.

Prodej bude zahájen v červnu, předpokládáme, že od stávající verze se ceny příliš lišit nebudou. Kromě francouzské továrny v Poissy se omlazený model bude - stejně jako nyní - vyrábět i na Slovensku, v trnavském závodě PSA.

Foto: Peugeot

Peugeot 208 (facelift, 2015)

Foto: Peugeot

Peugeot 208 (facelift, 2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám