Hlavní obsah

Renault začíná odhalovat nové SUV, dostalo podivný název

Novinky, maž

Francouzská automobilka Renault v pondělí začala na sociálních sítích odhalovat své nové SUV, které bude technicky spřízněné s Nissanem X-Trail. Zatím víme pouze jméno nového modelu a datum prvního kompletního odhalení.

Foto: Renault

Článek

Název pro nový automobil je mimořádně důležitý. Vybírá a schvaluje se dlouhé měsíce, pracují na něm desítky lidí, od „kreativců” po právníky. O názvu pro nový model se obvykle začíná přemýšlet zhruba dva roky před zahájením sériové výroby.

Renault pro své nové SUV vymyslel název Kadjar. Automobilka toto označení zdůvodňuje jako „slovní hru“ se slovy Kad- a -jar. První tři písmena z názvu jsou inspirovaná světem čtyřkolek („Quad“).

Jar je pak odkazem na francouzská slova „agile“ a „jaillir“, která znamenají agilitu a překvapivé objevení se odněkud. Samotný fonetický zvuk jména má exotický nádech, který údajně evokuje dobrodružství a objevování nových horizontů. V encyklopedii jsme pak našli i další význam tohoto slova. V Persii kdysi žila dynastie Qajar (Kadjar).

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nissan X-Trail

Nové SUV od Renaultu bude technicky spřízněno s Nissanem X-Trail. Kompletně jej automobilka odhalí 2. února, do té doby použije „salámovou metodu”, v dnešní době mezi automobilkami velmi oblíbenou - postupně bude zobrazovat detaily - zrcátko, světlo, kus volantu a tak dále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám