Hlavní obsah

První upoutávka na nový Focus RS, kompletně se odhalí 3. února

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford ukázal první upoutávku na třetí generaci nejsportovnějšího focusu. S tradičním označením RS se premiérově nový model ukáže v úterý 3. února v Kolíně nad Rýnem.

Nový Ford Focus RS - první upoutávkaVideo: Ford

 
Článek

O třetí generaci Focusu RS zatím není známo mnoho informací: pod kapotou bude patrně 2,3litrový čtyřválec (najdete jej i v mustangu) naladěný na největší výkon 320 - 350 koní. Vsadili bychom si i na mechanický samosvorný diferenciál, naopak jistý není pohon všech kol, který nově Ford do některých modelů nabízí.

První generace Focusu RS na trh dorazila v roce 2002, i přes své nesporné kvality se vyráběla pouze rok a traduje se, že na každém prodaném autě Ford zhruba 100 tisíc korun prodělal.

Foto: Ford

Ford Focus RS první generace

O druhé generaci jsme v roce 2009 psali, že šlo o jeden z nejlepších hot hatchů, jaký kdy jezdil na silnicích - 305 koní, mechanický samosvorný diferenciál, agresivní vzhled, skvělé jízdní vlastnosti. „Dost možná jde v současnosti o nejlepší ostrý hatchback, jaký si za svoje peníze můžete koupit,” objevilo se v recenzi doslova.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford Focus RS

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám