Hlavní obsah

Automobilka GM představila nový elektromobil Chevrolet Bolt

Největší americká automobilka General Motors (GM) na detroitském autosalonu představila koncept nového elektromobilu, který dokáže na jedno nabití urazit přes 320 kilometrů. Nový vůz s názvem Chevrolet Bolt by se měl podle firmy objevit na trhu v roce 2017 s cenou kolem 30 000 dolarů (720 tisíc korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Automobilka GM představila nový elektromobil Chevrolet BoltVideo: Reuters

 
Článek

Bolt by se tak mohl stát velkou konkurencí pro amerického výrobce elektromobilů Tesla Motors. Ten plánuje ve zhruba stejném časovém horizontu přijít s elektromobilem s podobným dojezdem a cenou kolem 35 000 dolarů, napsala agentura AP.

Automobilka GM v Detroitu představila rovněž novou verzi svého hybridního automobilu Chevrolet Volt, který začala prodávat již v roce 2010. Chevrolet Volt kombinuje elektrický pohon s benzínovým, zatímco Chevrolet Bolt je čistě elektrický. Nová verze Chevroletu Volt ujede na elektřinu zhruba 80 kilometrů.

Podle generální ředitelky GM Mary Barraové bude Chevrolet Bolt "elektromobilem pro každého". „Zákazníci chtějí větší dojezd a my ho přinášíme," uvedla Barraová při prezentaci vozu. „Pro většinu lidí to může být vůz pro jejich každodenní ježdění," dodala.

Analytik Jeff Schuster ze společnosti LMC Automotive upozornil, že elektromobily si za současných nízkých cen benzínu ve Spojených státech budou jen těžko hledat kupce. Ceny ropy jsou však vrtkavé, takže do příchodu vozu Bolt na trh může benzín zdražit, dodala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám