Hlavní obsah

Do 20 let budou na silnicích milióny samořiditelných aut, tvrdí studie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do roku 2035 by mohly tvořit plně automatizované vozy skoro desetinu globálního prodeje automobilů. Tyto automobily by měly být schopné jízdy bez řidiče, uvedla ve čtvrtek Boston Consulting Group (BCG). Tato společnost provedla průzkum mezi řidiči ve Spojených státech, ze kterého vyplynulo, že o nákupu plně autonomního vozu v příštích deseti letech uvažuje 44 procent oslovených.

Foto: Mercedes-Benz

Tento týden představil prototyp samořiditelného luxusního auta německý Daimler.

Článek

Zhruba pětina zúčastněných také uvedla, že by byla ochotna zaplatit za vyspělou technologii nutnou k fungování takového vozidla minimálně 5000 dolarů ( téměř 120 tisíc korun) navíc.

Analytici se domnívají, že technologie autonomního řízení zásadním způsobem změní automobilový průmysl. Samořiditelná auta by mohla otevřít dveře novým hráčům na trhu, a znamenat ohrožení pro ty výrobce, kteří se změnami nedokážou držet krok.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Futuristický model Mercedes-BenzVideo: Reuters

Google představil plně automatizované automobily bez volantu, plynu nebo brzd už loni. Tento týden představil prototyp samořiditelného luxusního auta německý Daimler. [celá zpráva]

„Bude to tak zásadní změna, jakou automobilový průmysl nezažil sto let," sdělil podle Reuters Thomas Dauner z BCG.

Reklama

Výběr článků

Načítám