Hlavní obsah

Škoda v tuzemsku zdražila většinu svých modelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemská automobilka od pondělí zdražila většinu svých modelů, zjistil server Aktuálně.cz. Oficiálním důvodem je reakce na vývoj kurzu koruny a nárůst vstupních nákladů. Zákazníkům se také nebudou k finální ceně automobilu účtovat žádné další náklady, jako je příprava vozu nebo náklady na dopravu k dealerovi.

Foto: Martin Žemlička

Škoda Rapid Spaceback

Článek

„Novou cenovou politikou doporučených cen vybraných modelových řad značky Škoda reaguje automobilka nejen na negativní externí vlivy, ale zároveň přináší větší transparentnost směrem ke koncovým zákazníkům,“ řekl ČTK mluvčí Škody Vítězslav Pelc.

Změna cen podle něj platí počínaje dnešním dnem. „Přitom na všechny dosud nevyrobené vozy objednané před tímto datem platí cenová garance původních cen. Fakticky se tak bavíme o vozech, které budou vyrobeny od poloviny ledna 2015,“ dodal Pelc.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejméně zdražuje model Rapid, a to o 5000 korun. Nejprodávanější octavia ve většině verzí a motorizací zdražila o 8000 korun jak ve variantě liftback, tak kombi. Sportovní verze RS je od pondělí dražší o 13 000 korun.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Škoda Yeti u prostředního stupně výbavy s označením Ambition je dražší o 12 000 korun, Superb o 8000 korun. Právě uvedené třetí generace fabie se zdražení nedotklo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám