Hlavní obsah

Jaguar F-Type se bude nabízet i s pohonem všech čtyř kol

Novinky, maž

Britský Jaguar oznámil, že na nadcházejícím autosalonu v Los Angeles představí sportovní kupé F-Type ve verzi s pohonem všech čtyř kol. Šeptem se mluví také o odlehčené sportovní verzi s manuální převodovkou, která by měla dorazit příští rok.

TEST Jaguar F-Type S CoupéVideo: Novinky

 
Článek

Jaguar F-Type je výborné sportovní kupé, které má klasickou koncepci s pohonem zadních kol. To je řešení, které bude vyhovovat všem nadšeným řidičům pro svou zábavnost. Pro zájemce o ještě lepší trakci bude Jaguar nově nabízet i verzi 4x4. Jakkoliv to na první pohled zní nesmyslně, smysl to pro některé zákazníky má, ostatně Porsche 911 Turbo je také „čtyřkolka”.

Foto: Jaguar

F-Type R Coupe AWD (2015)

Foto: Jaguar

F-Type R Coupe AWD (2015)

Jaugar zatím nezveřejnil přesné technické detaily, ví se pouze, že verze s osmiválcem zvládne zrychlení na 100 km/h za 3,9 sekundy, verze RWD tuto disciplínu „umí” za 4,2 sekundy. Britská značka se ale pochlubila efektním videem, natočeným v USA na místech, kde tým v rámci tzv. The Bloodhound Project překonává rychlostní rekordy.

Tip: V nejbližší době zveřejníme také test šestiválcové verze Jaguaru F-Type s pohonem zadních kol, zatím se můžete podívat na naše video. Je na něm zrychlení z nuly na 255 km/h.

Jaguar F type zrychlení 0-255km/hVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám