Hlavní obsah

Ferrari F60America: Speciální edici pouze pro USA žene vpřed 740 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální edicí Ferrari F60America slaví výročí maranellská automobilka ve Spojených státech. Kolikáté výročí to je, si snadno odvodíte z názvu automobilu, který technicky vychází z verze F12berlinetta, má však otevřenou střechu.

Foto: Ferrari

Ferrari F60America (2014)

Článek

F12berlinettu, a tudíž i popisovanou limitovanou edici pohání vpředu uložený dvanáctiválec o objemu 6262 ccm (s válci v úhlu 65 stupňů), který je plněn atmosféricky. Výkon bere dech – 740 koní (118 koní na litr objemu). Točivý moment dosahuje maxima při 690 Nm, přičemž 80 procent je k dispozici už od 2500 otáček. Dvanáctiválec se nechá vytočit až do 8700 otáček. Motor je spojen výhradně s dvouspojkovou převodovkou, výkon se přenáší na kola zadní nápravy.

Zrychlení na stovku je stejné jako u F12berlinetty – tři vteřiny a jedna desetina. Z klidu na 200 km/h je to pak u výchozího neméně dech beroucích 8,5 vteřiny, nejvyšší rychlost činí 340 km/h – zda je to stejné také u otevřené verze, Ferrari nezveřejnilo.

Foto: Ferrari

Ferrari F60America (2014)

Se střechou jenom 120 km/h

Ferrari F60America je bráno spíše jako roadster, tedy otevřené dvoumístné auto. S panelem střechy, který se instaluje ručně(!), navíc má omezenou nejvyšší rychlost – pouhých 120 km/h. Zvláštností interiéru jsou dvě barvy sedaček – levá je červená, pravá černá. Obě mají uprostřed našitou vlajku Spojených států amerických.

Světovou premiéru si nový model od Ferrari odbyde v Los Angeles, konkrétně v Beverly Hills. Vyrobí se pouze deset kusů, celá desítka je již údajně vyprodaná. Cenu automobilka nezveřejnila, podle spekulací je to minimálně 20 miliónů korun.

Foto: Ferrari

Ferrari F60America (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám