Hlavní obsah

Luca Cordero di Montezemolo: Ferrari nebude vyrábět SUV ani čtyřdveřová auta

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odcházející prezident automobilky Luca Cordero di Montezemolo na své poslední tiskové konferenci v rámci pařížského autosalonu prohlásil, že Ferrari nepočítá s výrobou sportovně-užitkových automobilů nebo čtyřdveřových modelů. Zjednodušeně řečeno - dvoudveřová sportovní auta, nic dalšího.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ferrari 458 Speciale Aperta

Článek

„Marchionne chtěl vyrobit náklaďák, ale rozmluvil jsem mu to,” dodal v trpké nadsázce pro britský Autocar odcházející šéf Ferrari. Italská značka se vzpínajícím se koněm ve znaku je tak společně s McLarenem jedinou automobilkou, která se zaměřuje výhradně na výrobu sportovních automobilů a neplánuje výrazně zvyšovat svůj prodej pro určitou skupinu zákazníků atraktivními modely typu SUV a čtyřdveřových sedanů, jako to dělá kupříkladu Porsche nebo Lamborghini, pracující na novém SUV.

Odcházející prezident víceméně zopakoval totéž, co loni v lednu řekl pro německý časopis Auto motor und sport. [celá zpráva]

Nastupující šéf Ferrari Sergio Marchionne, který Montezemola vystřídá v úterý 14. října, nehodlá zvyšovat produkci Ferrari na 10 000 kusů ročně, jak dříve některá média spekulovala. Současná roční produkce 7200 kusů je dostatečná a není třeba ji nutně navyšovat. Nepočítá se ani s větším začleněním do struktur koncernu Fiat Chrysler Automobiles. Zvěsti o plánovaném motocyklu s logem Ferrari Marchionne rovněž rozmetal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám