Hlavní obsah

Mini v Paříži ukazuje první pětidveřový model i studii Superleggera

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mini má letos v Paříži vcelku velký stánek. Ukazuje zde své dva nejnovější modely - designérsky zajímavou studii a pětidveřovou verzi nesčetněkrát recyklovaného mini.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mini Superleggera

Článek

Mini se nedávno začalo prodávat ve třetí generaci. Kromě klasické třídveřové verze se nově ukázalo provedení, které přidává dvoje další dveře v zadní části. Pokud nepočítáme poněkud přerostlý countryman, jde o první klasické mini s pěti dveřmi.

Šestnáct centimetrů navíc dostalo pětidveřové provedení proti výchozímu „třídvířku”. Celková délka činí 3982 mm, u verzí Cooper S a Cooper SD překonává hranici čtyř metrů (4005 mm). Ve srovnání se standardním mini má nový model prodloužený rozvor o 72 mm (celkem 2567 mm).  Další informace najdete v našem dřívějším článku: ZDE

Foto: Martin Žemlička, Novinky

pětidveřové Mini

Dalším zajímavým modelem na stánku Mini je studie Superleggera, která kombinuje britské kořeny s italskou elegancí. Jde o automobil postavený na technologii, kterou Mini využívá pro svá další vozidla, hliníková karoserie je ale zcela nová a i design je pro britskou automobilku, svázanou kultem původního Mini, zcela mimořádný. Nejde přitom o kdovíjakou novinku, protože ve světové premiéře se objevil už v květnu na prestižní soutěži elegance Villa d'Este v Itálii.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mini Superleggera

Tvary plně funkční studie má na starost italská karosárna Touring Superleggera. Odtud název, mimochodem slovo „superleggera” (leggera znamená „lehký”) se objevuje u vozů Lamborghini či motocyklů DucatI. Zda se tento model objeví i v sériové verzi zatím automobika neuvedla.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mini Superleggera

Reklama

Výběr článků

Načítám