Hlavní obsah

Mercedes v září prodal 162 746 aut. Je to měsíční rekord v historii celé automobilky

Německý výrobce luxusních vozů Mercedes-Benz zaznamenal v září a ve třetím čtvrtletí rekordní prodej. Automobilce pomohly nové modely a růst poptávky v Číně. V samotném září prodej stoupl o 14 procent na 162 746 vozů, což byl nejvyšší měsíční prodej v 88leté historii firmy. Oznámila to automobilka Daimler, které Mercedes-Benz patří.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT (2014)

Článek

Za červenec až září prodej stoupl o 12 procent na rekordních více než 412 000 vozů. Mercedes-Benz je třetím největším výrobcem luxusních aut na světě.

Loni prodala automobilka rekordních 1,46 miliónu aut a letos je jejím cílem prodej dále zvýšit. Za devět měsíců prodej Mercedesu vzrostl o 13 procent na rekordních 1,195 miliónu. V USA byl prodej vyšší o 8,4 procenta a v Evropě o 7,6 procenta. V Číně prodej vyskočil o více než 30 procent, z toho v samotném září o 24 procent, napsala agentura Reuters.

Daimler doufá, že Mercedes do konce tohoto desetiletí předstihne domácí konkurenty Audi a BMW a stane se jedničkou na světovém trhu s luxusními automobily. Daimler vyrábí kromě osobních automobilů také nákladní vozy, v jejichž produkci je světovou jedničkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám