Hlavní obsah

Renault Espace proti minulé generaci zhubl čtvrt tuny

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault na pařížském autosalonu představil podrobnosti k novému velkoprostorovému rodinnému modelu Espace. Proti předchůdci zhubla nová generace, která do prodeje přijde příští rok, až 250 kilogramů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Renault Espace (2014)

Článek

Pátá generace rodinného MPV, který tento segment před 12 lety de facto zakládal, sází na robustní vzhled kombinující více automobilových kategorií. Ostatně i devatenáctipalcová kola, která mělo hned deset espasů vystavených na stánku Renaultu v Paříži, se u rodinných aut nevidí zrovna často.

Na délku měří pátá generace espace 4,85 metru, novinka je 1,87 metru široká a 1,68 m vysoká. Rozvor náprav bez 12 cm dosahuje tří metrů. Zavazadelník v základním uspořádání nabídne 660 litrů. Dovnitř se vejde až sedm cestujících, v tom případě ale nečekejte tak štědrý prostor pro zavazadla.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Renault Espace (2014)

Foto: Renault

Renault Espace (2014)

Tři motory, všechny v kubatuře 1,6 litru

Renault už zveřejnil několik technických podrobností: vybírat lze ze tří motorizací, všechny mají zdvihový objem 1,6 litru a přeplňování pomocí turbodmychadla. Liší se pochopitelně výkonem. Dva naftové motory mají 160 k (118 kW) a (380 Nm), druhá verze pak nabídne o 30 k menší výkon a točivý moment 320 Nm. Benzínový motor TCe nabídne 200 koní (147 kW) a 260 Nm.

Pro oba silnější motory je v nabídce EDS (dvouspojková automatická převodovka) ve verzích s šesti nebo sedmi rychlostními stupni. Všechny motorizace mají rekuperaci kinetické energie a často nechtěný, leč stále častěji povinný start/stop systém.

V Česku se nový espace začne prodávat až na jaře, ceny zatím nebyly oznámeny.

Foto: Renault

Renault Espace (2014)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Renault Espace (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám