Hlavní obsah

Kia v Paříži představila sorento v evropské specifikaci

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma lety se na pařížském autosalonu představila omlazená verze sportovně-užitkového sorenta. Letos na tom samém místě korejská automobilka ukázala sorento v třetí generaci. Ta současná je nejprodávanějším SUV tohoto výrobce.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Kia Sorento

Článek

Nový model narostl kromě výšky ve všech rozměrech - délka je o 95 mm větší (nyní 4 780 mm), nepatrně větší je i šířka (+5 mm na 1 890 mm). Výška je naopak o 15 mm nižší (1685 mm).

V nabídce jsou tři motorizace, benzínové GDI (188 k / 138 kW)  a pak dva turbodiesely. Slabší dvoulitr na kola posílá 185 k (136 kW) a zajímavých 402 Nm, silnější 2,2 CRDi „umí” 200 k (147 kW) a 441 Nm točivého momentu.

Foto: Kia

Kia Sorento (2014)

Foto: Kia

Kia Sorento (2014)

Technickou zajímavostí je zavedení nové technologie laserového svařování do výroby (poprvé u modelu Kia), po němž zůstávají neviditelné linie svarů. Kia v tiskové zprávě uvádí, že sorento se díky tomu obejde bez tradiční ozdobné lišty na zadním výklopném víku, která zakrývá jinak viditelný spoj.

Od čtvrtka si bude možné virtuálně projít stánek Kie na stále probíhajícím pařížském autosalonu - podrobnosti najdete na stránkách automobilky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Kia Sorento

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám