Hlavní obsah

Bentley Mulsanne Speed: vrcholná verze dá stovku za 4,9 s a jede 305 km/h

Novinky, maž

Bentley se na nadcházejícím pařížském autosalonu pochlubí nejrychlejší verzí modelu mulsanne. Tiskové oddělení automobilky již vypustilo ven první fotografie a několik technických údajů. Rychlost dostupná díky přeplňovanému osmiválci bere dech.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Speed (2014)

Článek

Začneme motorem, jak jinak. Jde o 6,75litrový vidlicový osmiválec, který byl pro potřeby tohoto modelu upraven. Ve verzi Speed tak popisovaný V8 nabízí následující parametry - 537 koní (395 kW) a točivý moment velmi masivních 1 100 Nm (od 1750 otáček).

Třebaže jde o velké auto s pohotovostní hmotností 2,6 tuny, disciplínu 0-100 km/h zvládne za pouhých 4,9 sekundy a jede až 305 km/h. Pro úplnost: spotřeba paliva činí v kombinovaném režimu 14,6 l/100 km.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Speed (2014)

Obrovská síla motoru se přenáší na zadní kola prostřednictvím osmistupňové samočinné převodovky, nabízející i sportovní mód, při němž motor nepustí do nízkých otáček (řadit lze i pádly pod volantem). Mimochodem sportovní mód najdete i na nastavení vzduchového odpružení.

Vrcholnou verzi od těch základních poznáte dle tmavého provedení masky chladiče a zatmavených světlometů. Podběhy popisovaného modelu vyplňují 21 palcová kola. Ptáte se na cenu? Ta je v přepočtu 8,7 miliónu korun. První zájemci se dočkají koncem letošního roku.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Speed (2014)

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Speed (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám