Hlavní obsah

BMW ukázalo M4 Cabrio na nových fotografiích a prvním videu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská automobilka zveřejnila novou sadu fotografií k otevřenému M4 s interním kódem F83. Auto, které sdílí techniku s novou M3/M4, si také můžete prohlédnout na vůbec prvním videu.

Foto: BMW

BMW M4 Cabrio (2014)

Článek

Otevřená verze vychází z již dříve představeného kupé. Hlavním rozdílem tak je třídílná pevná skládací střecha. Ta se po stisknutí tlačítka během dvaceti sekund uloží do zavazadlového prostoru. Zatím nejsou k dispozici přesné údaje o hmotnosti, z těch předběžných je ale zřejmé, že cabrio bude proti stejnému kupé zhruba o dva metráky těžší.

Design M4 Cabrio sází na vyboulení kapoty motoru, jinak tvarovaná vnější zpětná zrcátka nebo rozšířené přední i zadní blatníky. Kapota motoru a přední blatníky jsou vyrobené z hliníku, stejně jako u výchozího kupé. Základem jsou osmnáctipalcová kovaná kola, za příplatek dostanete ještě o palec větší průměr.

BMW M4 CabrioVideo: BMW

O trochu pomalejší

BMW M4 Cabrio z klidu na 100 km/h zrychlí s příplatkovou samočinnou převodovkou M DTC Drivelogic za 4,4 s (kupé umí tu samou disciplínu za 4,1 s). V nabídce je kromě automatu i šestistupňová přímo řazená převodovka. Nejvyšší rychlost je omezena při tradičních 250 km/h (oficiálně lze za příplatek posunout na 280 km/h).

Foto: BMW

BMW M4 Cabrio (2014)

O pohon zadních kol se stará řadový šestiválec o objemu tři litry. Nejvyšší výkon dosahuje 317 kW/431 k při 7300 otáčkách a točivý moment vrcholí hodnotou 550 Nm v pásmu 1850 až 5500 otáček. To jsou nachlup stejné hodnoty jako u kupé M4, které jsme nedávno prověřili v Rakousku. [celá zpráva]

Tip: V galerii u článku najdete kromě M4 Cabrio také všechny přechozí generace M3 Cabrio.

Foto: BMW

BMW M4 Cabrio (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám