Hlavní obsah

Toyota začne znovu vyrábět Land Cruiser z osmdesátých let

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ta zpráva působí jako aprílový žertík, je to ovšem oficiálně potvrzená informace. Toyota začne znovu vyrábět Land Cruiser 70. Bohužel, legendární off-road z osmdesátých let se bude vyrábět pouze omezenou dobu a všechna produkce zůstane v Japonsku.

Toyota Land Cruiser 70 (2014) Video: Toyota

 
Článek

Toyota bude nabízet Land Cruiser 70, který se v Japonsku začal vyrábět před více než třiceti lety, ve dvou karosářských verzích - van a pick-up. Užitková varianta odveze až 600 kilogramů nákladu, v roce 1984 šlo mimochodem o první pick-up v Zemi vycházejícího slunce.

Robustní off-road bude nabízen s jediným motorem s interním kódem 1GR-FE; jde o čtyřlitrový šestiválec. Ten nabídne výkon 170 kW (231 koní) a nejvyšší točivý moment 360 Nm.

Velká bude spotřeba: výrobcem udávaných 15,1 l/100 km sice odpovídá čtyřlitrovému šestiválci, pro denní provoz je to ale hodně. K dispozici bude trvalý pohon všech čtyř kol, který bude kombinován s pětistupňovou manuální převodovkou, nechybí ani redukční převodovka.

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser 70 (verze 2014)

Od japonské automobilky jde o chytrý tah: v záplavě pseudo off-roadů jde o automobil s výraznými retrospektivními prvky a hlavně výbornou průchodností těžkým terénem a velkou spolehlivostí (jednoduchou techniku zase opraví leckterá zapadlá dílna).

Ve verzi pro rok 2014 nechybí ani moderní prvky jako airbagy, ABS nebo palubní počítač.

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser 70 (verze 2014)

Škoda, že tento model bude znovu uveden pouze v Japonsku, jakkoliv by to bylo v případě prodeje v EU velmi problematické kvůli emisním limitům. Tak či onak jde o velmi originální vzdání pocty mimořádnému automobilu osmdesátých let.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám