Hlavní obsah

Renovo Coupe: retro auto poháněné elektromotorem zvládne stovku za 3,4 s

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Renovo, která sídlí v kalifornském Silicon Valley, je pro naprostou většinu lidí neznámá. Nyní se to možná změní: společnost zveřejnila první fotky svého elektrického modelu s jednoduchým názvem Coupe.

Foto: Renovo

Renovo Coupe (2014)

Článek

Povědomá karoserie vychází z modelu Shelby Daytona Coupe, díky čemuž má nové elektroauto nezvyklý retro vzhled. Samotný výrobce  jej popisuje jako první americké sportovní auto poháněné elektřinou.

O pohon se starají dva elektromotory o celkovém výkonu 507 koní (373 kW) a monstrózními 1354 Nm točivého momentu. Zrychlení na 60 mil (96 km/h) je otázkou 3,4 sekundy.

Na to, že jde o sportovně vypadající a velmi potentně zrychlující auto, zarazí, že zrychlování končí při 193 km/h, ale to je u elektrických automobilů časté.

Foto: Renovo

Renovo Coupe (2014)

Li-ion baterie vydrží na přibližně 160 kilometrů, pak musíte automobil odstavit nejméně na půl hodiny (použití rychlonabíječky), respektive na pět hodin při plném dobití.

Prodávat se tento model začne příští rok, cena výhradně v Kalifornii vyráběného vozu je astronomická - v přepočtu bezmála 11 miliónů korun.

Foto: Renovo

Renovo Coupe (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám