Hlavní obsah

Embéčka oslavila padesátiny ve svém rodišti, sjelo se jich na osmdesát

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

O uplynulém víkendu se v Mladé Boleslavi konal 14. ročník srazu automobilů Škoda MB a z nich odvozených variant MBX a MBG. Dorazilo na osmdesát embéček.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Setkání automobilů Škoda 1000 MB a MBX - 2014

Článek

Čtrnáctý ročník srazu embéček se jako obvykle konal v sobotu v centru Mladé Boleslavi na prostranství před škodováckým muzeem, kde si nablýskané stroje v chladném a větrném dopoledni mohla prohlédnout veřejnost.

K vidění kromě běžných embéček byly i dvě sportovní verze, jedna s pravostranným řízením (model určený na vývoz do Pákistánu), nebo vzácné verze MBX a MBG. Nechyběla ani policejní „tisícovka” nebo vůz taxislužby.

Patrně nejcennějším kusem byla verze kombi, která je jediná na světě. Tu pro tuto akci zapůjčilo Národní technické muzeum, dříve byl tento model k vidění ve firemním muzeu v Mladé Boleslavi (které jej vlastní a NTM jej zapůjčilo). Celkem bylo podle organizátora akce Jiřího Zlámala k vidění na 80 embéček.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Setkání automobilů Škoda 1000 MB a MBX - 2014

Škoda 1000 MB byla pro mladoboleslavskou automobilku přelomová. Šlo o první velkosériově vyráběný československý automobil, který měl na svou dobu několik unikátních technických řešení, i když nebyl a ani nemohl být dokonalý. Více v našem podrobném článku. [celá zpráva]

Přečtěte si naše dojmy z jízdy vzácného modelu MBX (včetně videa). [celá zpráva]

Foto: Bohumil Rosenkranz pro skoda-mbx.com

Letecký snímek letošního srazu embéček v Mladé Boleslavi a okolí.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Setkání automobilů Škoda 1000 MB a MBX - 2014

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám