Hlavní obsah

Utajovanou fabii Škoda Auto omladila

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod přísným utajením se v mladoboleslavské automobilce Škoda Auto chystají linky pro zahájení sériové výroby omlazeného modelu Škoda Fabia. Celozávodní dovolená a s ní plánovaná odstávka se chýlí ke konci a novinka začne co nevidět vyjíždět z výrobních hal. Oficiálně odhalena má být však až na říjnovém autosalónu v Paříži.

Foto: Škoda Auto

Skica nové fabie. Ta má být oficiálně představena na říjnovém autosalónu v Paříži.

Článek

Ve středu automobilka zveřejnila prodejní výsledky za červenec a znovu se jimi přiblížila k pokoření magické hranice jednoho miliónu prodaných vozů za rok. Právě od nové fabie si vedení společnosti slibuje další významné povzbuzení prodejů. Kromě toho se ještě v tomto měsíci objeví na trhu nová Octavia Scout.

V červenci Škoda Auto na celosvětových trzích prodala 82 800 vozů, což je téměř o pětinu víc než ve stejném měsíci minulého roku. Když se výsledek z posledního měsíce připočítá k prvnímu pololetí, vychází prodej škodovek na 605 300 vozů od počátku tohoto roku.

„Vstoupili jsme úspěšně do druhé poloviny roku a v červenci pokračovali v rekordním růstovém tempu prvních šesti měsíců,“ komentoval vývoj na trhu člen představenstva Škoda Auto zodpovědný za prodej a marketing Werner Eichhorn. „Je to nejlepší červenec všech dob. Na podzim budeme s velkým nasazením pokračovat v největší modelové ofenzívě v historii společnosti s novým modelem Škoda Fabia,“ dodal Eichhorn.

V Rusku se daří

Nejvýrazněji poskakuje směrem vzhůru prodej v západní Evropě, která zahrnuje významný německý trh. V Německu i západní Evropě prodej vzrostl zhruba o čtvrtinu.

Také čínští zákazníci ukazují, že mají českou značku v oblibě, prodej tam vzrostl o víc než 17 procent. Prodej překvapivě vzrostl v červenci i v Rusku. Za první pololetí klesl, ale v letním měsíci se obrátil k lepšímu. Automobilka však nyní bedlivě sleduje politickou situaci a hrozby sankcemi.

Mezi modely je tradičně nejúspěšnější Octavia, roste prodej Yetiho, Superbu a Rapidu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Scout (2014)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám