Hlavní obsah

Škoda začne v půlce srpna vyrábět třetí generaci fabie

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během čtrnáctidenní celozávodní dovolené se v hlavním výrobním závodě automobilky bude připravovat výroba třetí generace fabie. Ta začne z výrobních linek sjíždět koncem srpna, zpočátku října pak bude mít světovou premiéru.

Foto: pro Novinky.cz Marek Pitaš

Kamuflovaná Škoda Fabia třetí generace na dálnici D11

Článek

Během 14denní srpnové celozávodní dovolené se z Mladé Boleslavi stává město duchů – desetitisíce lidí, které zaměstnává tato automobilka, totiž odjíždějí na dovolenou. Ve výrobě se ale i tak pracuje – kromě velké údržby se připravuje náběh nových modelů, které se velmi často začínají vyrábět právě po celozávodní dovolené.

Stejně se začne vyrábět i nová fabia. Nejprve půjde o zkušební režim, protože samotná automobilka udává „ostrý“ náběh výroby od konce srpna. Podle našich informací automobilka zveřejní první oficiální fotografie koncem srpna, začátkem října se pak nový model ukáže na pařížském autosalonu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia III - první oficiální skica

Kvůli náběhu výroby nové fabie se v montážní hale M1 nově instaluje zařízení pro nastavování asistenčních systémů a modernizuje se i lakovna, která bude mít větší kapacitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám