Hlavní obsah

Závod nového Audi S3 a legendárního Sport quattra, za volantem Stiq Blomqvist

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tiskové oddělení Audi natočilo video, ve kterém závodí nová S3 s modelem Sport quattro, legendou osmdesátých let. Za volant youngtimeru usednul Stiq Blomqvist, světoznámý švédský rallye jezdec. A děly se věci.

Audi S3 vs. Audi Sport quattroVideo: Audi

 
Článek

Červené Sport quattro je z roku 1983 a na všechna čtyři kola přenáší 225 kW (306 k). Řazení je manuální, pětistupňové. Druhý automobil je o rovných třicet let mladší. Audi S3 modelového roku 2013 má rovněž pohon všech čtyř kol a podobný výkon 300 koní (221 kW). Převodovka je šestistupňová, automatická.

Závodilo se na jednom z úseků Rallye San Remo, a třebaže byl možná výsledek závodu tak trochu v režii marketingového oddělení, rozhodně stojí za to si perfektně natočené i sestříhané video pustit. Kdo vyhrál, neprozradíme, vězte však, že rozdíl mezi vítězem a poraženým byl 12 sekund (nikoliv 12 desetin jak zde bylo původně uvedeno, celkový čas obou automobilů byl přes šest minut).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám