Hlavní obsah

Peugeot 508 ukázal svou omlazenou tvář, nové motory snížily spotřebu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V současné době nejluxusnější vůz v nabídce Peugeotu - model 508 - prodělal facelift. Ten kromě nových motorů přináší i ovládání pomocí dotykové obrazovky ve stylu modelu 308 a pár menších designových změn, zejména na přídi.

Foto: Peugeot

Peugeot 508 (facelift, 2014)

Článek

Peugeot 508, poprvé představený v roce 2010, nynějším omlazením nevybočil ze směru aktuálního sjednocování designu napříč všemi modelovými řadami dané značky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Peugeot 508 SW 2.2 HDI GT

Příď tak nově přebírá a sjednocuje prvky z nejnovějšího auta od Peugeotu – modelu 308. Na přídi si tak všimnete jinak umístěného loga, které se z kapoty přesunulo do svislé polohy na chladič. Ostatně nová je i celá maska chladiče.

Foto: Peugeot

Peugeot 508 (facelift, 2014)

Změny, byť drobné, najdete i na kapotě a týkají se obou karosářských verzí – sedanu a kombi. Nové jsou i světlomety a diody pro denní svícení. Sedan má navíc jiný zadní nárazník a světla.

Všechny motory v inovované 508 splňují Euro 6

Novinkou je i systém sledování mrtvého úhlu a couvací kamera. Uvnitř je pak nový sedmipalcový dotykový displej, kterým – stejně jako v nové třistaosmičce – ovládáte rádio, klimatizaci atd. Klasické ovladače a tlačítka tak na středovém panelu už nenajdete.

Foto: Peugeot

Peugeot 508 (2014): prazvláštně vypadá, že rychloměr ukazuje 90 km/h, třebaže auto je nafoceno se studiovým pozadím

Nový je motor 1,6 THP naladěný na 165 k (nahrazuje dřívější verzi o výkonu 156 k), spojený s šestistupňovou manuální převodovkou nebo novou šestistupňovou automatickou převodovkou EAT 6.

Všechny dieselové agregáty využívají technologii BlueHDI (vstřikování močoviny) a splňují tak emisní normu Euro 6.

Foto: Peugeot

Peugeot 508 (facelift, 2014)

Veřejnosti se nový model představí na srpnových autosalonech v Moskvě a v čínském Čcheng-tu, prodej bude v Evropě zahájen začátkem září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám