Hlavní obsah

Netrubte zbytečně, upozorňuje občanské sdružení

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanské sdružení pro hluchoslepé LORM přichází s kampaní nazvanou jednoduše - Netrubte zbytečně. Cílem kampaně je upozornit na lidi s červenobílou holí, kteří vás nejen nevidí, ale ani neslyší.

Netrubte zbytečně, upozorňuje občanské sdruženíVideo: netrubtezbytecne.cz

 
Článek

Troubit na kohokoliv, kdo spořádaně a přiměřenou rychlostí přechází po přechodu pro chodce, zavání mimořádným buranstvím. O to horší je to, pokud je dotyčný slepec, nebo je dokonce hluchoslepý, takže nejenom nevidí, ale ani neslyší. Hluchoslepí mají v ruce bíločervenou hůl, zatímco slepí lidé používají bílou.

„Z pohledu široké veřejnosti nebyli doposud lidé s kombinovaným postižením sluchu a zraku příliš vidět a ani o jejich potřebách nebylo moc slyšet. Naší kampaní bychom to chtěli změnit,“ říká Petra Zimermanová, ředitelka občanského sdružení LORM.

Ve čtvrtek si na pražské Letné od tří hodin až do večera můžete vyzkoušet zvládnutí některých činností bez zrakové a sluchové kontroly v rámci akce nazvané Veselou hluchoslepou Letnou.

Reklama

Výběr článků

Načítám