Hlavní obsah

Český Goodwood? O víkendu uvidíte v Bohnicích 500 legendárních aut

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O následujícím víkendu se v pražských Bohnicích uskuteční největší výstava automobilů, jaká bude letos v Česku k vidění. Loni proběhnul nultý, letos návštěvníky čeká první ročník akce nazvané Legendy. Dorazit by podle organizátorů mělo více než 500 zajímavých automobilů, ale i motocyklů.

Foto: Legendy.cz

Akce Legendy proběhne v areálu bohnické psychiatrické nemocnice - první auta začala přijíždět již ve čtvrtek.

Článek

Akci podobného rozsahu zatím v Česku nikdo nezorganizoval. Svým pojetím do velké míry připomíná legendární britský sraz v Goodwoodu, a třebaže mu budou chybět tamní závody do vrchu a jedinečná britská atmosféra, půjde o patrně nejzajímavější českou motoristickou akci letošního roku. Navíc ve snadném dosahu pro kohokoliv v Česku a za podstatně nižší vstupné. I hlavní organizátor akce Lubor Kos přiznává inspiraci legendárním britským festivalem, který ve světovém měřítku patří ke špičce. [celá zpráva]

V areálu bohnické psychiatrické nemocnice tak v sobotu a v neděli uvidíte kupříkladu Alfu Romeo 8C Monza - předválečný speciál zrestaurovaný ve Zlíně, Audi Sport Quattro S1 pilotované Stigem Blomqvistem, kabriolet Mercedes-Benz 500 K v hodnotě 50 miliónů korun nebo modré Bugatti 35, s nímž závodila Eliška Junková.

Foto: Legendy.cz

Alfa Romeo 155 V6 TI DTM, jehož V6 točí neskutečných 11 900 otáček

Některé modely čeká česká výstavní premiéra

České příznivce potěší tatra MTX, oficiálně nejrychlejší české auto (265 km/h), příznivce rallye automobilů zakázané skupiny B potěší Ford RS200 a již zmiňované Audi Sport Quattro S1. Chybět nebude třeba BMW M3 v první generaci E30, z novějších třeba speciál Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6, nejrůznější ferrari, porsche, lamborghini nebo americké „muscle cars”.

Foto: Legendy.cz

Dvě BMW M3 E30

Celá akce je pojištěna na 100 miliónů korun, skutečná hodnota všech vystavených automobilů bude mnohonásobně vyšší, jakkoliv těch opravdu zajímavých a legendárních automobilů bude pochopitelně o dost méně, než kolik jich na sraz přijede. Mezi VIP hosty nebudou chybět význačné postavy ze závodních tratí - Stig Blomqvist, John Haugland, Břetislav a Tomáš Engeovi nebo Václav Pech.

Základní denní vstupné činí 350 korun za osobu, děti, studenti, rodiny a senioři mají slevu.

Foto: Legendy.cz

Akce Legendy proběhne v areálu bohnické Psychiatrické nemocnice

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám