Hlavní obsah

Mercedes chce svou X6, vzhled si nová studie „vypůjčila” z Mnichova

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgartský výrobce na autosalonu v Pekingu ukázal svou představu velkého sportovně střiženého „kupé”. Vzhled konceptu se ale až příliš okatě podobá sériové verzi BMW X6, která tento segment v roce 2008 de facto zakládala.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV (2014)

Článek

Podle našich informací by se sériová verze konceptu nazvaného poněkud toporně Concept Coupé SUV měla ukázat už letos na podzim. Ostatně scénář, kdy se na jaře ukáže koncept a na podzim sériová verze, je pro současné mercedesy obvyklý.

Nové SUV je postavené na nové platformě MFA, kterou má třeba nová třída A, B nebo sportovně-užitkové GLA. Základem tedy jsou motory umístěné vpředu napříč a poháněná přední kola, s možností „dokoupení” systému 4Matic.

Foto: BMW

BMW X6 (facelift 2012)

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV (2014)

Kola mají průměr 22 palců

Studie má rozměry 4935 x 2044 x 1739 mm, rozvor čtydveřového „kupé” pak činí 2916 mm. Kola jsou velmi naddimenzovaná - mají průměr 22 palců; rozměr pneumatik je stejný vpředu i vzadu a má rovněž obří parametry - 305/45.

Koncept, u něhož vzadu zaujme široký pás světel, je plně funkční - pod kapotou je benzínový šestiválec s třílitrovým objemem. Výkon činí „kulatých”  333 koní a je přenášen na všechna čtyři kola.

Foto: BMW, Novinky

BMW X6

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám