Hlavní obsah

Land Rover uvádí průhlednou kapotu, při jízdě uvidíte pod auto

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Land Rover příští týden na autosalonu v New Yorku ukáže nové Discovery. Informace k novému modelu zatím nejsou k dispozici, britská automobilka se ale pochlubila jednou zajímavou vychytávkou - jmenuje se Transparent Bonnet neboli průhledná kapota.

BEZ KOMENTÁŘE: Land Rover - průhledná kapota (virtuální video)Video: Land Rover

 
Článek

Z moderních aut je obecně kvůli jejich velikosti a mohutné karoserii splňující přísná bezpečnostní kritéria výrazně horší výhled než z těch dvacet a více let starých. Land Rover v novém Discovery (a později patrně i v dalších modelech) uvede zajímavou technologii, kterou řidiči využijí při jízdě terénem. Jistě, kamery dnes najdete na mnoha off-roadech a SUV, nová technologie od Land Roveru ale přináší nový pohled skrz kapotu - skoro jako by byla neviditelná.

Základem jsou kamery (jejich počet LR neuvádí), které na velký head up displej promítají obraz ze spodní části auta. Řidič se jakoby dívá skrz kapotu a přesně vidí, co je pod předními koly (a v jakém úhlu jsou natočeny).

Více informací k nové technologii automobilka neuvedla, jisté však je, že uplatnění najde při jízdě terénem a při parkování ve stísněných garážích, na silnici řidič skrz kapotu vidět nepotřebuje.

Foto: Land Rover

Takzvaně neviditelná od Land Roveru

Reklama

Výběr článků

Načítám