Hlavní obsah

Toyota po celém světě svolává ke kontrole 6,5 miliónu aut

Aktualizováno

Japonská automobilka ohlásila další svolávací akci, ta dubnová bude patřit k těm největším v historii automobilky. Problémy mají hned čtyři modely, u kterých se může projevit závada na sloupku řízení a posunu sedadel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Toyota svolává ke kontrole čtyři modely Video: Reuters

 
Článek

Mezi kontrolovanými vozy jsou modely Yaris, Urban Cruiser, RAV4 a Hilux montované mezi roky 2004 až 2010. Toyota uvedla, že u některých modelů je možná závada na sloupku řízení, u dalších hrozí zlomení kabelových svazků a některé vozy mají problémy s posouváním sedadel. Automobilka při kontrole součástky otestuje a v případě závady je zdarma vymění.

V Evropě se kontrola týká 825 000 vozů. Automobilka uvedla, že si není vědoma, že by závady způsobily nějakou nehodu nebo zranění, napsala agentura Reuters. V České republice automobilka pozve ke kontrole zhruba 1550 aut, sdělil mluvčí českého zastoupení Tomáš Vaněk.

Toyota v loňském roce uhájila postavení největšího světového prodejce automobilů. Prodej zvýšila o dvě procenta na 9,98 miliónu vozů, a druhý rok v řadě tak v prodeji překonala konkurenční výrobce General Motors a Volkswagen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám