Hlavní obsah

Nafouknutý golf vstupuje na český trh, verze Sportsvan je dražší než kombi

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemský importér Volkswagenu začal prodávat Golf Sportsvan, nástupce Golfu Plus. Nový model, který je rozkročen mezi standardním golfem a touranem, stojí v Česku bez stokoruny 434 tisíc korun. Je tak o 41 tisíc korun dražší než Golf Variant (kombi) a o 71 tisíc dražší než golf v provedení hatchback.

Foto: VW

Volkswagen Golf Sportsvan (2014)

Článek

Pro Golf Sportsvan, který technicky vychází ze sedmé generace golfu, bude k dispozici šest motorů s rozpětím výkonů od 63 kW/85 k do 110 kW/150 k. Všechny motory splňují emisní normu Euro 6.

Základní výbava zahrnuje sedm airbagů, multikolizní brzdu, elektronickou uzávěrku diferenciálu XDS, automatickou klimatizaci Climatronic, rádio s 5“ barevným dotykovým displejem a přehrávačem CD/MP3, palubní počítač Medium, tempomat, 15“ kola z lehké slitiny, výškově nastavitelná sedadla vpředu, kůží obšitý volant, hlavici řadicí páky a madlo ruční brzdy, loketní opěrku a černé podélné střešní nosiče.

Foto: VW

Volkswagen Golf Sportsvan (2014)

Kufr minimálně 500litrový

Golf Sportsvan nabídne variabilní interiér (zadní sedadla jsou podélně posuvná o 180 mm), zavazadlový prostor má v pětimístném uspořádání 500 až 590 litrů, v závislosti na poloze zadních sedadel. Po sklopení zadních sedadel se objem zavazadlového prostoru zvětší na 1520 litrů.

Golf Sportsvan lze v ČR objednávat už nyní, první vozy k zákazníkům dorazí koncem června, respektive začátkem července.

Foto: VW

Volkswagen Golf Sportsvan (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám