Hlavní obsah

Crafter se bude vyrábět v Polsku, VW do továrny investuje 22 miliard korun

Novinky, maž

Nástupce modelu Volkswagen Crafter se bude vyrábět od roku 2016 v Polsku. Ve Vřesně (Września) koncern vybuduje nový závod za 22 miliard korun. Zahájení výroby je plánováno na druhou polovinu roku 2016.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Crafter 4Motion

Článek

Budoucí závod bude stát na pozemku o rozloze 220 hektarů a jeho součástí bude karosárna, lakovna a finální montáž. Výstavba bude podle plánu zahájena koncem roku 2014 a výroba bude spuštěna ve čtvrtém čtvrtletí roku 2016.

Práci by ve zdejší továrně mělo získat 2300 lidí, koncern ale výrazně ušetří na mzdových nákladech. Model Crafter dosud pro Volkswagen vyráběl Daimler, právě za dva roky ale smlouva vyprší.

V Polsku je také GM a Fiat

Volkswagen už v Polsku vyrábí model Caddy a T5, ten se montuje v nedaleké Poznani. Ta je od nově budovaného závodu vzdálena pouhých padesát kilometrů. V Polsku má výrobní závody i americké GM a italský Fiat.

Koncern Volkswagen dále uvedl, že nový Tiguan se bude vyrábět v Hannoveru a výroba Porsche Panamera se kompletně přesune do Lipska. Dosud se v německém Hannoveru vyráběly na panameru karoserie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám