Hlavní obsah

Velké SUV Škody a Seatu by se mělo vyrábět v Kvasinách

Mladoboleslavská automobilka dostala přednost před Seatem. Nové velké SUV by se pod značkami Škoda a Seat mělo montovat v Kvasinách, informovala MF Dnes. Podle automobilky však finální rozhodnutí zatím nepadlo. Neoficiálně se hovoří o velké šanci na spuštění výroby právě v české továrně.

Foto: Škoda Auto

Podle automobilky zatím finální rozhodnutí nepadlo.

Článek

Zahájení výroby vozu s pracovním názvem Snowman je naplánováno na konec příštího roku, pod značkou Seat začne produkce v Kvasinách o pár měsíců později. Mluvčí Škody Auto Jozef Baláž informace nevyvrátil, podle něj však finální rozhodnutí ještě nepadlo. Optimistický je předseda odborů Kovo při Škoda Auto Jaroslav Povšík.

Pokud by výrobu nakonec dostala Škoda, šlo by už o druhý model Seatu, který by se vyráběl na území České republiky – sourozenec Škody Rapid se pod názvem Toledo vyrábí v Mladé Boleslavi. Jedinou v Evropě prodávanou škodovkou, která se montuje mimo české území, je tak malé citigo, které se vyrábí v Bratislavě.

Snowman už existuje

V kvasinském závodu se nyní vyrábějí modely Superb, Yeti a Roomster. Továrně ještě nedávno hrozilo omezování výroby. Miliardová investice by přinesla stovky pracovních míst přímo v závodě Škody, další stovky pak u dodavatelských firem.

Škoda s pracovním názvem Snowman již existuje v hliněném provedení, začátkem ledna byl chystaný model předveden na interní dealerské konferenci v Mladé Boleslavi. Půjde o pěti– nebo sedmimístný model, který bude postavený na podvozku chystaného tiguanu s prodlouženým rozvorem náprav. Primárními trhy budou Čína a Rusko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám