Hlavní obsah

Novinky značky Harley-Davidson se v Brně ukázaly den po světové premiéře

Novinky, Petr Kološ

Harley-Davidson představil na brněnském Motosalonu tři novinky. Protože je Brno teprve druhým místem, kde si je lidé mohou prohlédnout na vlastní oči, dodává legendární americká značka brněnské výstavě značnou prestiž. O tu Brno bojuje se stejně zaměřenou výstavou v pražských Holešovicích.

Foto: BVV

Stánek H-D na letošním Motosalonu v Brně.

Článek

Nejprve Harley-Davidson představil na stánku model Low Rider.  V nabídce byl už v roce 1977 a šlo o stroj „pro drsnou jízdu bez limitů a hranic“. Novinka odkazuje na tradici nejen svou leštěnou clonou světlometu, ale také černě texturovaným zdobením. Cena stoje začíná na částce 12 900 euro bez DPH (cca 352 000 korun).

Hnací jednotkou modelu Low Rider je Twin Cam 103 se svody staženými do jednoho tlumiče. Odpružení je podle výrobce kalibrováno tak, aby nabídlo celodenní pohodlí. Přední brzdy jsou se dvěma kotouči, což má zaručit potřebnou brzdnou sílu i při zpomalení z vyšší rychlosti.

Foto: H-D

H-D Low Rider

Na dlouhé cesty nový SuperLow 1200T

Řadu touring rozšířil Harley-Davidson modelem SuperLow 1200T. Podle výrobce jde o spojení hbitého podvozku, touringových prvků a vysokého výkonu. Standartní výbavou je odnímatelný čelní štít, uzamykatelné postranní brašny a jedenáctipalcová hliníková kola. Za příplatek jsou k dispozici třeba opěrky zad nebo odnímatelné nosiče. Výrobce upravil i sedlo a ovládací prvky. Mají nabídnout větší pohodlí.

Model SuperLow 1200T je vybavený motorem 1200ccm Evolution V-Twin. Díky snížení hmotnosti (o 53,5 kg proti modelu Big Twin Touring), jde o nejlehčí touringový model v nabídce značky. Český dovozce motorku nabízí za 10 150 euro bez DPH (277 000 korun).

Foto: H-D

H-D SuperLow 1200T

Speciální edice Street Bob

Třetí novinkou značky představenou v Brně je Street Bob ve verzi Special Edition. Tento nový motocykl vyšel ze speciálního programu společnosti Harley-Davidson Factory Customization programme a je k dispozici pouze na vybraných trzích.

Od modelu Street Bob se Special Edition odlišuje výkonným motorem o objemu 1690 ccm, pětipaprskovými litými koly, speciálním dvoubarevným lakem s grafikou, upraveným sedlem a dragsterovými řídítky. Motorka má mít díky nim „hrozivý“ vzhled. Stroj stojí na vrcholku toho, co se dá získat úpravami v rebelském stylu značky H-D.

Harley-Davidson má v modelovém roce 2014 rekordní počet novinek. Loni značka prodala v Česku 359 motocyklů a prodeje každoročně stoupají.

Foto: H-D

H-D StreetBob

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám