Hlavní obsah

Škodovácká studie VisionC bude na ženevském stánku už jen tři dny

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zelená studie pětidveřového kupé VisionC patří mezi nejzajímavější exponáty právě probíhajícího ženevského autosalonu. Novinky.cz zjistily, že koncept uvidí veřejnost jen do neděle 9. března, po zbytek autosalonu už na stánku mladoboleslavské automobilky nebude.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Stánek Škody se studií VisionC.

Článek

Dobře informovaný zdroj z automobilky, který si nepřál být jmenován, potvrdil, že studie VisonC bude na stánku do neděle 9. března. Pak se automobil, jehož cena se počítá v miliónech korun, naloží a odveze do sídla koncernu ve Wolfsburgu, kde proběhne interní prezentace. Ženevský autosalon přitom trvá až do 16. března.

Studie VisionC údajně existuje ve dvou exemplářích, ten druhý by se měl v těchto dnech představit na designérském sympoziu v Číně.

Na stánku Škody uvidíte 14 automobilů

Škoda má letos v Ženevě stánek o velikosti více než dvou tisíc metrů čtverečních. Během prvního novinářského dne zde bylo deset automobilů, o den později se přidala také Octavia G-Tec (CNG). Během dnů pro veřejnost zde bude vystaveno 14 vozů, pohledná studie, která zaujme nejenom svou výraznou zelenou barvou, ale bude od pondělí chybět.

Škoda oficiálně naznačila, že některé prvky z VisionC se objeví v připravovaných modelech. Zejména přední část by měl převzít nový superb, který byl v Mladé Boleslavi zkraje roku představen v sériové verzi společně s novou fabií na interní prezentaci pro dealery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám