Hlavní obsah

Unikátní skládačka má zatočit s kolonami

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou nemocí každého většího města jsou nekonečné kolony. Osobní auta, ve kterých lidé spěchají do práce i na dovolenou, často zaplní hlavní tahy a není výjimkou, že i krátká cesta se pak snadno protáhne klidně i o několik desítek minut. Vyřešit tento problém se snaží novinka zvaná Urb-E.

Unikátní skládačka Urb-E

 
Článek

Urb-E je vlastně takový malý motocykl, který je však možné složit stejně snadno jako koloběžku. V takovém stavu se pak novinka snadno vejde prakticky do jakéhokoliv kufru auta. A tím se dostáváme i k hlavní myšlence tvůrců.

Ti totiž počítají s tím, že by se lidé svým autem jednoduše dopravili na kraj města, pokud by to bylo potřeba, a další cestu by pak absolvovali na Urb-E. Elektricky poháněné vozítko má na jedno dobití dojezd přes 32 kilometrů, to by mělo bohatě stačit na cestu tam i zpět.

Foto: Profimedia.cz

Urb-E v akci

Foto: Profimedia.cz

Novinka se bude vyrábět v různých barevných kombinacích.

Délka dojezdu může být nepatrně zkrácena, pokud využijete všechny vychytávky motocyklu. Nabízí se totiž možnost dobíjení chytrého telefonu. K tomu slouží stojánek zabudovaný před sedadlem.

Maximální rychlost vozítka se pohybuje těsně pod hranicí 30 km/h. Jeho případné přenášení by nemělo činit problém prakticky nikomu, váží totiž pouhých 13 kg.

Prototyp Urb-E byl odhalen minulý měsíc na veletrhu CES v Las Vegas. Nyní se snaží tvůrci sehnat dostatek financí na rozjetí masové výroby prostřednictvím serveru Indiegogo. Novinku získá každý, kdo přispěje částkou alespoň 799 USD (15 900 Kč). V běžném prodeji, který je plánován na druhou polovinu tohoto roku, bude cena o něco vyšší.

Foto: Profimedia.cz

Nechybí zabudovaný stojánek pro nabíjení mobilu.

Foto: Profimedia.cz

Urb-E váží 13 kg.

Reklama

Výběr článků

Načítám